נסיעת לילה והגענו לעיר צ'אצ'אפויאס. העיר נמצאת באיזור עם אקלים מעורב - אמנם בהרי האנדים בגובה 2000 מטר אבל ביערות-עננים, ככה שהכל הרבה יותר ירוק מהרגיל, ולכן עקרונית האיזור נחשב לחלק מאיזור האמזונס של פרו.גם כאן כמו בכל פינה בפרו, חיה תרבות גדולה ועשירה לפני האינקה ושמם גם הוא צ'אצ'אפויאס (כינוי שהצמידו להם האינקה אחרי שכבשו אותם שמשמעותו "אנשי העננים").
אבל כל זה לא מעניין שיש לך בעיות בבטן.
וזה מה שהיה לאיתי.
לכן במשך היומיים הראשונים עשינו הרבה כלום וקצת להסתובב בשוק ולקנות ירקות לסלט (בשביל אורטל... איתי אכל רק אורז ולחם).
אחרי שלושה ימים שהעניינים התייצבו קצת ביקרנו באתר ארכיאולוגי נחמד שהוא למעשה סרקופגים שנבנו על צלע הר שבהם נקברו אנשים חשובים. לפי הצורה של הסרקופגים אפשר לראות כמה הצ'אצ'אפויאס היו שונים מהפרואנים - הם היו הרבה יותר גבוהים, לבני עור, ויש עדויות שהם היו בלונדינים.
רצינו קצת גיוון מארכילוגיה (בטח גם אתם..) ולכן יום למחרת נסענו לראות את המפל השלישי בגודלו בעולם - מפל גוקטה. באופן מפתיע המפל הזה נמדד רק ב2004, ולכן הוא אתר תיירותי חדש.תכננו לעשות את המפל עצמאית ללא טיול מאורגן, והמזל שיחק לטובתנו והגענו מהר מאוד אל העיירה שממנה מתחיל המסלול, והתחלנו ללכת ממש מוקדם, לבד לגמרי. כבר מהעיירה היה אפשר לראות מרחוק את המפל העצום.
אחרי הליכה של שעתיים ביערות טרופיים עם הרבה בוץ הגענו אל המפל, כמו אל מקום קסום, ושוב היינו לגמרי לבד. המפל עצמו לא מכיל הרבה מים ולכן מושפע מהרוח, מה שנותן למים מעיין צורות מיסטיות כשהן נופלות את המרחק העצום הזה (כמעט 800 מטר).
הנסיעה הייתה איומה, 3 שעות בדרך מפחידה ובוצית.. אבל כשהגענו הסתבר שהיינו התיירים הראשונים ליום (זה לא כזה קשה להיות פה לבד, מבקרים בו בסביבות ה-10 תיירים ביום, והמקום דיי גדול...).
הכניסה למבצר היא דרך עלייה צרה ומתפתלת - ארכיטקטורה צבאית שמכריחה את היריב להיות פגיע מאוד..
אורטל ואיתי
1 תגובות:
חח לעמוד על הגשר הזה, זה בערך להיות ב2 מדינות באותו הזמן?
איזה מדהים לראות ולקרוא את העדכונים שלכם כול פעם, מתגעגעים מאוד! תמשיכו לעשות חיים ולשמור על עצמכם! איתי יש לך בובה של קוקו:)
אוהבים, משפחת יעקבבבבבבבבי,
עזרא אהובה שגיא דנית גיא כולם כולם כולם כולם :)
הוסף רשומת תגובה