תכירו את הקבוצה שלנו לטיבט:
סיטסה - הולנדי בן 27 שמטייל כבר שנתיים ומתכנן לא לחזור להולנד לפני גיל 30.. :).
טניה - מעצבת גרפית גרמנית שגרה בשוויץ שהחלום שלה זה לבקר בבהוטן.
ליז - סינית שגדלה כאמריקאית וכרגע גרה בשנגחאי.
שמחים ומאושרים, עם האישור המיוחל, עלינו על הרכבת הגבוהה ביותר בעולם כשכולנו חולקים תא קטן בקרון שינה. כבר אחרי יום של נסיעה התחלנו לראות נוף מקסים מהחלון... מעין הרקע של ווינדוס אקס-פי רק שבמקום כבשים יש יאקים. אחרי 44 שעות הגענו אל לאסה, הבירה של טיבט.. שם פגשנו את המדריך הטיבטי שלנו. לאסה היא עיר גדולה מאוד (מרבית התושבים בכלל לא טיבטים), עם הרבה נוכחות צבאית (רק במאי היו כאן מהומות של טיבטים קצת לפני האולימפיאדה), המוגנת מכל צדדיה בהרים אימתניים. אחרי שהתאקלמנו לגובה (פחות או יותר) יצאנו לסיור במקדש מאוד חשוב בבודהיזם הטיבטי..
לאחר מכן ביקרנו בארמון פוטלה שהיה מקום משכנו של הדלאי למה לפני שעזב להודו. מכיוון שהדלאי למה היה גם הסמכות הפוליטית וגם דתית העליונה במדינה המצודה הנטושה היא קומפלקס חדרים ענקי שחלקם ממשלתיים וחלקם מקדשים ענקיים..החשיבות של לאסה בבודהיזם הטיבטי שקול לחשיבות של ירושלים ליהדות, ולכן היה מדהים לראות אנשים בכל הגילאים מבצעים השתחוויות אקרובטיות במיוחד מסביב למקדשים ומסובבים כלי תפילה מיוחד לטיבטים.
בשיגאצה בילינו זמן במקדש ענקי עם שם מסובך במיוחד שהיה למעשה "עיר עתיקה" שהכילה עוד מלא מבנים בתוכו. עוד הזדמנות לראות את הבודהיזם הטיבטי במלוא הדרו. כמעט שלא הורגשו הנזירים הטיבטיים במקדש... לא ברור אם בגלל ההשגחה הממשלתית המרובה על המנזר או שפשוט כולם ברחו לטיבט (או שמישהו טיפל בהם).. בכל מקרה, ראינו שם בודהה בגודל אימתני (כל אצבע באורך של יותר ממטר) וכמה מבני סטופה (מבנים קדושים שלעיתים מתקשרים עם קבורה של אדם כלשהו)
זהו.. הסתיימו להם 10 ימים מרתקים בטיבט. מעבר לנופי הטבע המרגשים היו לנו את ההזדמנות להכיר עם פשוט וחביב (כנראה שחביב מידי), עשיר בדת והיסטוריה מורכבת, ומנהל מערכת יחסים סבוכה עם השלטון הסיני...
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה